Liten parad

Idag är det sista vaktparaden för året med mina kära musiker i Dragonmusikkåren!
Tar en lite sammanfattande bild när vi klarat av konserten uppe vid kungliga slottet.
Såhär nöjda är jag och regementstrumslagare Eugen Qvarnström med vår insats!

Maskinen kör i mål!

Efter en relativt kort repperiod har vi genomfört något extraordinärt – en nyskriven opera som verkligen drabbar publiken i text och musik OCH är rafflande och njutbar att lyssna till!
Ett stort och varmt tack till regissören Mårten Forslund, till operachefen Erik Enström och till upphovsmänniskorna Sigrid Herrault och Johan Ullén!

I en teknikspäckad opera krävs ett starkt team och det hade vi bakom scenen, där några också växte ut till statistroller.
Sedan är jag oändligt trygg med att ha mästaren Oskar Lovnér bakom, under och bredvid ljudbordet – han verkar kunna lösa alla tekniska problem!

Fina Norrbotten NEO – inga sura miner, utan bara fokus och fantastiskt lyssnande, har gjort föreställningarna och premiärveckan till något av det enklaste jag har upplevt, vilket på papperet borde vara nästan hopplöst komplicerat – placeringen av orkestern, delningen av orkestern, monitorer, rök. etc etc… TACK!

Underbara solister! Elisabeth, Joa, Conny och Katija. Alla hade utmaningar men var ständigt närvarande och lysande på scen!
Joa Helgesson, en bättre robot kan jag inte tänka mig! Conny Thimander, tack för en perfekt kombo av lömsk uppfinnare och reseledare. Katija Dragojevic – strålande och studsig karriärkvinnegestalt, orädd och säker!
Sist och mest: Elisabeth Meyer, som har ett enormt uppdrag med att sjunga alla 18 scener! Så vackert vokalt och med många möjligheter till rent skådespeleri.
Ett varmt tack för detta, vårt tredje samarbete.

Jag ser mycket fram emot fortsättningen, för den kommer! ♥️

En Kärleksmaskin är levererad.
Joa Helgesson och Elisabeth Meyer.

Drama i Västerbotten

Man kan tro att det händer i ett stormigt ögonblick framför orkestern eller när man är mer än missnöjd med något på jobbet…
Men när man bara fastnar i dörren efter föreställningen och favoritpinnen blir flisor känns det bara försmädligt.

Det var i Umeå det, men ikväll laddar vi om i Lycksele. Stråkkvartettspel för nöjes skull igår på hotell Lappland, men snart är det på liv och död i Medborgarhuset här i Lycksele.

När man fått ett bryt.

Kärleksmaskinen kommer till Umeå och Norrlandsoperan

Piteå Kammaropera med Norrbotten NEO har just avslutat soundcheck inför radioupptagning här på Norrlandsoperan i Umeå!
Efter den mycket lyckade premiären i lördags laddar vi om och ser fram mot att bjuda Västerbottenspubliken på lite rafflande nutidsframtidsopera.
(Bifogar en suddig bild på bl.a. de fem klarinetter som Robert Ek spelar på under kvällen, med den coola kontrabasklarinetten i bakgrunden.)