Försvarsmusikens konsert 2018

Spännande konsert idag kl 15.00!

Alla Försvarsmusikens tre kårer slås samman till en monsterorkester på närmare 100 personer, där bl.a. en ny version av LDK:s flaggskepp ”Lohengrin-Symphonie” uruppförs.

I morse kl. 6.20 satt jag och skrev till en kontrabasklarinettstämma till arrangemanget, efter uppmaning från en spelsugen musiker…. Hur det låter får man höra i ett utsålt Berwaldhallen idag kl 15.00

Hjälten Marcus Jupither täcker i sista stund upp för stackars indisponerade Fredrik Zetterström som baritonsolist!

DN om Dragonerna

Fin recension i DN!

En sån härlig vecka! Glad och stolt efter att vi rodde den här utmaningen i land med mer än äran i behåll!

Stort tack, herrar Nelson och Forsberg, för det strålande samarbetet. Det känns fint att få försegla det hela med en inspelning senare i vår.

Och inte minst – stort tack till de fina musikerna i Dragonmusikkåren! Vilken resa vi gör.

Daniel Nelson: Music for Beasts

Det är underbart att äntligen få uppleva det här stycket ta form! Music for Beasts är det första beställningsverket någonsin i större format för Livgardets Dragonmusikkår – och det är en helt egen approach Daniel har till vår orkester. Satserna heter Fanfare, Beauty, March och Ambient. Imorgon i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan smäller det!

Vi bjussar på ännu ett tjusigt porträtt…

Bengt

Oj så kul man kan ha på jobbet… Repetitioner pågår inför konserter nu på fredag och lördag: taggad orkester som vanligt, kanonmusik och en stjärna som gästartist!

Forsberg spelar Hallberg, missa inte det!