Trettondagsafton med en stjärna

Som alltid är Dragonmusikkåren ett välspelande band, men idag var det något alldeles extra! Under en Trettondagskonsert kan man passa på att ta ut svängarna rejält och det gjorde vi, så tack kära musiker för i afton!

Elin Rombo, du är en riktig stjärna, den saken är solklar, så TACK för att vi fick ha dig med på det här speciella Trettondagsprogrammet! Allt från Korngold, Bernstein, Lehár och Verdi till Annie get your gun…
Du trollband publiken ikväll och oss alla under hela veckan.

Fotograf: Lena Linn

Gott Nytt år!

2019 har passerat med många fina konserter och samarbeten, stort tack till er alla!
Jag skulle speciellt vilja nämna Livgardets Dragonmusikkår, med vilka jag avnjuter min sista säsong, tack för er iver och ett hårda arbete!
Vi har många roliga saker inplanerade under våren, det känns underbart.

Tack också Kungliga Filharmonikerna för inte bara ett, utan tre samarbeten under året! Ser fram emot nya äventyr inom kort!

Spännande dag i Stockholms Konserthus

Det är så hedrande att få vara en del av firandet av Nobelpriset! Stort tack, Sofie Asplund för samarbetet, så enkelt och härligt.

Tack också Filharmonikerna med lysande konsertmästare Joakim Svenheden i spetsen! Tack till alla i Konserthuset för assistans och Stefan Forsberg och Fredrik Andersson för förtroendet!

Jag och Anna Carin roade oss kungligt i stadshuset, åt en fantastisk måltid och dansade länge till Laszlo Royal, ett suveränt lyxdansband! 

Tillsammans med Anna Carin, Sofie och Max.
Strax mot festen i Blå Hallen!

Liten parad

Idag är det sista vaktparaden för året med mina kära musiker i Dragonmusikkåren!
Tar en lite sammanfattande bild när vi klarat av konserten uppe vid kungliga slottet.
Såhär nöjda är jag och regementstrumslagare Eugen Qvarnström med vår insats!

Maskinen kör i mål!

Efter en relativt kort repperiod har vi genomfört något extraordinärt – en nyskriven opera som verkligen drabbar publiken i text och musik OCH är rafflande och njutbar att lyssna till!
Ett stort och varmt tack till regissören Mårten Forslund, till operachefen Erik Enström och till upphovsmänniskorna Sigrid Herrault och Johan Ullén!

I en teknikspäckad opera krävs ett starkt team och det hade vi bakom scenen, där några också växte ut till statistroller.
Sedan är jag oändligt trygg med att ha mästaren Oskar Lovnér bakom, under och bredvid ljudbordet – han verkar kunna lösa alla tekniska problem!

Fina Norrbotten NEO – inga sura miner, utan bara fokus och fantastiskt lyssnande, har gjort föreställningarna och premiärveckan till något av det enklaste jag har upplevt, vilket på papperet borde vara nästan hopplöst komplicerat – placeringen av orkestern, delningen av orkestern, monitorer, rök. etc etc… TACK!

Underbara solister! Elisabeth, Joa, Conny och Katija. Alla hade utmaningar men var ständigt närvarande och lysande på scen!
Joa Helgesson, en bättre robot kan jag inte tänka mig! Conny Thimander, tack för en perfekt kombo av lömsk uppfinnare och reseledare. Katija Dragojevic – strålande och studsig karriärkvinnegestalt, orädd och säker!
Sist och mest: Elisabeth Meyer, som har ett enormt uppdrag med att sjunga alla 18 scener! Så vackert vokalt och med många möjligheter till rent skådespeleri.
Ett varmt tack för detta, vårt tredje samarbete.

Jag ser mycket fram emot fortsättningen, för den kommer! ♥️

En Kärleksmaskin är levererad.
Joa Helgesson och Elisabeth Meyer.

Drama i Västerbotten

Man kan tro att det händer i ett stormigt ögonblick framför orkestern eller när man är mer än missnöjd med något på jobbet…
Men när man bara fastnar i dörren efter föreställningen och favoritpinnen blir flisor känns det bara försmädligt.

Det var i Umeå det, men ikväll laddar vi om i Lycksele. Stråkkvartettspel för nöjes skull igår på hotell Lappland, men snart är det på liv och död i Medborgarhuset här i Lycksele.

När man fått ett bryt.

Kärleksmaskinen kommer till Umeå och Norrlandsoperan

Piteå Kammaropera med Norrbotten NEO har just avslutat soundcheck inför radioupptagning här på Norrlandsoperan i Umeå!
Efter den mycket lyckade premiären i lördags laddar vi om och ser fram mot att bjuda Västerbottenspubliken på lite rafflande nutidsframtidsopera.
(Bifogar en suddig bild på bl.a. de fem klarinetter som Robert Ek spelar på under kvällen, med den coola kontrabasklarinetten i bakgrunden.)

Barnproduktion

Varje gång jag hör det som svenska konserthus internt kallar sina skolkonserter, barnkonserter och familjekonserter kan jag inte låta bli att fnissa. Nu råkar jag ha två ”barnproduktioner” på varandra följande veckor – förra helgen var jag med underbara Radiosymfonikerna och Niklas Riesbeck för att leverera en mycket färgstark musiksaga i Radioapans anda. Nu är jag i Norrköping med Symfoniorkestern för att under Kulturnatten spela familjekonsert med Brass-fokus! Det blir ordvitsar, fria associationer och en massa bra musik, inklusive min egen ”Brasseri-Buffé” för fyra brassolister och orkester – ett litet teatraliskt stycke där alla vill höras mest.

Fenomenalt frisläppta brassmusiker och välspelande orkester utlovas!

Konsert 28 sept kl 14 alltså!